Pioneering Cargotecture.

Black Holiday Home | A Luxurious Shipping Container Home in Limited Budget| M B Architecture

[vc_row][vc_column][vc_video link=”https://youtu.be/RvDZ__-6Of8″][vc_column_text]

Project Overview:

Architect: MB Architects
Location: New York, USA
Number of Sipping Containers: Four
Area: 1800-square-foot
Category: Holiday Retreat
Photography: Matthew Carbone

Follow Us:

Instagram
Facebook
Pinterest

[/vc_column_text][vc_column_text]US studio MB Architecture has stacked shipping containers to construct this black holiday house in Amagansett, New York in a few days.

Amagansett Modular is a 1800-square-foot (167-square-metre) weekend residence on a small wooded site in the hamlet on Long Island’s south shore.

The clients, a family with three kids, had a limited budget, and were open to exploring unconventional building materials and methods.

To cut costs MB Architecture used shipping containers to create the boxy, two-storey structure from volumes that were prefabricated off-site and then assembled in place in two days.

“Simplicity of spatial layout and materials were sought to yield compelling and uncluttered rooms while achieving budget goals,” the studio said.

“As such, we used the rectilinear geometry of containers, and their inherent structural strengths to guide room layout and structural requirements.”

The main body of the house comprises four volumes that measure 40 feet long (12 metres) and eight feet (2.4 metres) wide.

The studio stacked two of the units on top of one another and cut away a portion of the base and interior walls cut out to allow for 17-foot-hight (5.2 metre-high) ceilings and open-plan living inside. Tall windows front both ends to allow plenty of natural light.

Bedrooms, meanwhile, are housed in two additional units, including a cantilevered volume bolted on to one of the upper containers and a skinny volume that extends from the lower portion. A walkway attaches between the main house and the latter.

Inside, a wood staircase occupies the entire width of one container to form steps facing towards the backyard patio and pool. The studio describes it as an “amphitheatrical room”.

Wood steps leading down from the residence also form a series of benches that blend with the decking that edges the geometric pool. The small patio is outfitted with white lounge chairs and a round black grill.

All of the interior walls are painted white and paired with whitewashed hardwood floors. The ceilings on the front half of the structure are cut away opening the lower level to the floor above.

Furnishings include a puffy orange Togo sofa from Ligne Roset, red stools designed by Tolix and a large reed mat made by the Tuareg tribe of North Africa.[/vc_column_text][vc_gallery type=”nivo” interval=”3″ images=”1423,1427,1421,1426,1422,1424,1425,1428,1420,1419″ img_size=”large”][vc_column_text]

Follow us for wonderful container home ideas:
Instagram
Pinterest
Facebook

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Shopping Cart